Freonskip
Australian Labradoodles

Nieuws


We nemen even pauze
18 maart 2020

Nu onze puppy patrol op missie is, nemen wij even een rust pauze. Hoe lang deze gaat duren kunnen we nog niet vertellen, houd onze website in de gaten voor een mogelijk volgend nestje. Zodra we meer weten gaat ook de wachtlijst weer open.

Dieuwke en Fay rennen

Hupsakee! En toen waren er negen!
25 oktober 2019

Onze Freonskip’s Dierber Famke Dieuwke en Wlochata Pasja Dazzling Jack hebben allerschattigste chocobruine puppy’s voortgebracht. Enorm blij zijn wij dat ze allen vlot en gezond ter wereld zijn gekomen en dat moeder het zeer goed maakt. Wat een voorrecht voor ons om opnieuw met onze neus in de puppy’s te mogen duiken 🤗. We genieten! Als je wilt volgen hoe het met Dieuwke en haar kroost gaat, lees dan hier verder…

Nestje 2019
Puppy's

Yes! Gelukt!
1 oktober 2019

We zijn superblij! Dieuwke heeft een echo gehad en ze is drachtig! Er was lang niets te merken aan ons dartel meisje, toch is ze nu echt wel een beetje “anders” 😉

Lees hier verder voor Dieuwke haar verhaal.

Dieuke

Rust
2 augustus 2019

Voor de oplettende lezer was het misschien wel bijna ongemakkelijk rustig op deze site. Een beloftevolle lente en vervolgens…?? Niks?? Inderdaad ja. Het bleef rustig. Dieuwke bleek na het maken van een echo, en nog een controle-echo, ècht ècht niet drachtig. Een teleurstelling voor ieder die vol verlangens naar een pupje aan het wachten waren. Lieve Dieuwke. Zij kon hier natuurlijk helemaal niets aan doen, een oorzaak vinden blijft giswerk. Extra knuffels voor haar! Wij konden enkel wederom geduldig de natuur z’n gang laten gaan en slechts zorgen voor de optimale randvoorwaarden voor een ontspannen roedel waarin alle hormonen weer tot rust mochten komen. En dat is gelukt. Onze zomer is fijn. De hele roedel/gezin is relaxed en we genieten van elkaar en wat de dag ons brengt. In het najaar zal Dieuwke hoogstwaarschijnlijk weer loops gaan worden. We hopen dan op een blijde verwachting!

Fay, Skip en Dieuke

Een beloftevolle lente
10 maart 2019

Na een hele poos “radiostilte” hebben we eindelijk weer erg mooi nieuws te melden! Dieuwke (spreek uit als Djoeke) gaat samen met ons het avontuur aan. Nadat medio vorig jaar haar fysieke gestel volkomen goedgekeurd is was het geduldig wachten op Dieuwke haar tijd. En het is zover! Dieuwke heeft afgelopen week een ontmoeting gehad met Dazzling Jack. Twee prachtige lieve honden. Dieuwke, een schát en ons zo dierbaar, en Jack, een prachtig mannetje met een enorm zachte en lieve uitstraling. Hij was totally in love… alsof ‘ie nog nooit zo’n leuk dameshondje had gezien! En lieve Dieuwke reageerde net zo enthousiast terug. Jack, haar prins op ’t witte paard! Ze vonden elkaar wel héél erg leuk! We zijn dan ook enorm benieuwd naar de nakomelingen van dit prachtige setje. Over een maand laten we een echo maken en weten we meer omtrent de dracht. Wij gaan opnieuw geduldig en ontspannen wachten op een beloftevolle nieuwe lente.

Dieuke

Fay krijgt geen pups meer
8 februari 2018

Het laatste nieuws is dat Fay met pensioen is gegaan en dus geen pups meer krijgt. Dieuwke neemt echter deze dierbare taak van haar over en zal in de toekomst zorgen voor kleinpups. Zodra zij gekeurd is zullen we dat hier melden.

Dieuke met Fay op achtergrond

Het Grote Genieten is weer begonnen!
14 februari 2017

Op Valentijnsdag heeft Fay haar liefdespakketjes onthuld.
Er zijn acht prachtige en allerschattigste puppy’s geboren.
Bekijk de foto’s, filmpjes en de “pupdate” hier.

Nestje 2017
Puppy in hand

All I want for Christmas is… You!
25 december 2016

Deze titel doet veel romantiek vermoeden. Bij honden is dat echter ver te zoeken. De natuur bepaalt en als het zover is, dan is het zover! Dus. Het was zover 😉.
Fay heeft inmiddels haar date CJ, Captain Jack, ontmoet. Wij gaan nu weer geduldig afwachten. We hopen van harte dat alles ditmaal volledig naar wens gaat verlopen.
Fay mag lekker onder de kerstboom gaan broeden. Heerlijk relaxed. Doen we gezellig de kaarsjes erbij aan, …is er toch iets van romantiek!

Gezellige feestdagen en alle goeds voor 2017 gewenst!

Fay en Skip bij de kerstboom

Ik ben weer òm!
10 oktober 2016

Een jaar geleden zaten we geduldig te wachten op de loopsheid van Fay.
Ze werd zwanger, maar het ging - heel verdrietig - mis.
We hebben ons herpakt. En Fay is gezond. Daarom gaan we vol vertrouwen opnieuw geduldig wachten tot Fay loops gaat worden.
Welke lieve stoere stud dit keer op date mag met Fay is nog even een verrassing 😉. Wordt vast redelijk vlot vervolgd!

Fay en Skip

Geduldig afwachten
27 oktober 2015

We wachten de loopsheid van Fay af. Als het zover is zal ze gedekt worden door CJ.
Als alles naar wens verloopt zal Fay begin 2016 weer puppy’s gaan krijgen.
We kijken er allemaal weer naar uit!

Fay

Er zijn puppy’s!
27 januari 2015

Met grote blijdschap geven wij kennis van de geboorte van Freonskip’s Elftal 2.0! Op de foto bij dit bericht ziet u de Line-up van dit prachtige elftal.
Lees meer over de lieve puppy’s die op 27 januari het levenslicht zagen op de pagina Nestje 2015. Hier kunt u ook de foto’s en filmpjes bekijken.

Nestje 2015

Fay in de werpkist

“Never change a winning team”
30 november 2014

Deze woorden sprak ooit de bekende Engelse bondscoach Alf Ramsey.
Fay en CJ (Captain Jack) hebben elkaar daarom opnieuw mogen ontmoeten.
De combinatie van deze twee honden heeft zich bewezen. De één een echt dametje, koket, aanhankelijk en zeer lief. De ander een stoere stud, aandachtig, enthousiast en uiteraard ook bijzonder lief. Beiden mooie compacte kleine medium hondjes, beiden erg ontspannen. De nakomelingen van Fay en CJ zullen deze prachtige karaktereigenschappen gaan overerven.
Afgelopen donderdag, 27 november, hebben beide hondjes elkaar getroffen in het zuiden van het land. Nu kunnen we slechts afwachten wat de natuur ons schenkt. We hebben geduld en dragen natuurlijk hier in huis weer zorg voor een optimaal klimaat. Lekker eten voor Fay, rust, warmte en een fijne sfeer!
En als alles naar wens verloopt dan zal Fay haar derde nestje puppy’s eind januari 2015 geboren worden. …Vol verwachting klopt ons hart!

Cee-Jay

Speuren naar sporen
15 november 2014

Zo gaat dat dus. We weten al een hele poos dat we ‘er’ deze winter weer ‘voor gaan’. En het moment van loopsheid van Fay regelt de hele planning. Wanneer dat precies zal zijn dat weten we nooit, de natuur bepaalt.
Met als logisch gevolg dat wij, in de periode dat de loopsheid ongeveer verwacht wordt, dagelijks ‘Speuren naar sporen’ op de vloer. Gelukkig leert de ervaring dat het niet te missen valt bij Fay als het zover is.
Rest ons slechts Geduld. Een mooie kwaliteit welke Fay in elk geval prima beheerst!

Fay in de zon

Er zijn puppy’s!
12 januari 2013

Fay heeft op 9 januari maar liefst twaalf prachtige puppy’s geworpen!
Wij zijn enorm trots op deze bijzondere prestatie en op haar schitterende pups.
Lees meer over dit bjusterbaarlik moai wûnder op de pagina Nestje 2013.
Hier kunt u ook foto’s en een filmpje bekijken.

Nestje 2013

Fay met puppy's

Folle Lok, Sûnens en Seine foar 2013
31 december 2012

Wij wensen iedereen veel gezondheid, geluk en liefde toe in het nieuwe jaar!

De laatste dag van dit jaar. De tijd gaat razendsnel. Fay haar eerste puppy’s zijn alweer bijna 1 jaar oud. Prachtige jongvolwassen honden. Stuk voor stuk zijn ze gewenst en geliefd! Het gaat goed met ze en daar zijn wij heel blij mee!
Ook met Skip en Fay gaat het gelukkig goed.
Inmiddels ligt Fay wederom met een schitterende ronde buik heerlijk onder de kerstboom te rusten als voorbereiding op de drukke periode die gaat komen.
Wij zijn erg nieuwsgierig natuurlijk naar deze, ook weer ongetwijfeld, geweldig lieve puppy’s.
In afwachting van dit nieuwe leven toasten wij vanavond op weer een gezond en mooi nieuw jaar! Sûnens!

Fay bij de kerstboom

We gaan er weer voor!
November 2012

Fay is een vlotte dame, ze doorloopt haar cyclus precies volgens het boekje.
Twee weken geleden is ze weer loops geworden en afgelopen weekend hebben we haar laten dekken door Cee-Jay van Cymbrogi Labradoodles. Fay en CJ vonden elkaar uiteraard héél erg leuk en ook wij zijn ondertussen zeer gecharmeerd geraakt door deze kleine knaap.
CJ heeft een enorm lief, aanhankelijk, relaxed en blij karakter. Een echte knuffelbeer! Samen met Fay is dit wederom een prachtige combinatie…
We zijn erg benieuwd en wachten rustig deze ontwikkeling af.
Ondertussen zorgen wij dat het hier in huis voor Fay (en haar roedel 😉) een fijne rustige en warme sfeer is en verwennen wij haar volop!
Als alles naar wens gaat dan zal haar tweede nestje puppy’s geboren worden in de tweede week van Januari 2013.

Cee-Jay

Voorzichtige planning
Zomer 2012

Afgelopen half jaar kwam het gezinsleven hier weer in gewone doen. Even niet alles in het teken van puppy’s en rust voor Fay, Skip en ons gezin. Ook wel prettig.
Ondertussen kregen we gelukkig (!) wel geregeld updates van Fay haar negental die nu alweer bijna acht maanden zijn. Hoe het met ze gaat en hoe ze er nu uit zien kunt u lezen en zien op de pagina Nestje 2012.
Fay is in Mei/Juni alweer loops geweest, ze is uitstekend en volledig hersteld van de dracht en het zogen van haar negen Labradoodle puppy’s.
Zo langzamerhand begint het weer te kriebelen… Voorzichtig zijn we alweer aan het rekenen wanneer een volgende dekking zou kunnen plaatsvinden en welke vader we voor het volgende nestje zouden willen. Met enige terughoudendheid, want de natuur kunnen we niet beïnvloeden, denken we dat Fay rond december weer loops zal gaan worden. Dan zullen we haar ook weer laten dekken.

Fay

Missie Volbracht!
Maart 2012

Het waren een paar zeer waardevolle en intensieve maanden met de negen puppy’s van Fay. Wat hebben we genoten van dit hele gebeuren!
Alle puppy’s zijn nu “te plak” bij hun eigen baasjes en hebben het goed naar hun zin.
Wij wensen de puppy’s samen met hun eigenaren alle geluk toe!
Fay mag nu heerlijk bijkomen en gewoon weer lekker alleen maar ‘hond’ zijn.
Het zal niet eerder dan voorjaar 2013 zijn voordat er weer een nestje bij ons in de huiskamer ligt. Wij zullen de ontwikkelingen hieromtrent tijdig op onze site melden.


Er zijn puppy’s!
7 januari 2012

Blij en dankbaar laten wij ieder weten dat Fay na een vlotte bevalling de trotse moeder is geworden van 9 gezonde puppy’s.
Nieuwsgierig? Lees en kijk dan verder op de pagina Nestje 2012.

Nestje 2012


Sûnens, Folle Lok en Seine tawinske!
3 januari 2012

Wij wensen ieder gezondheid, veel geluk en liefde voor 2012!

Fay is rond en gezond het nieuwe jaar begonnen.
Wij verwachten deze week puppy’s van haar.
Alles staat klaar. Wij wachten samen met Fay rustig af.

Fay met haar zwangere buik

Verwachtingsvol hebben wij geduld
20 november 2011

Fay en Joey hebben elkaar bijna twee weken geleden ontmoet. Naar alle waarschijnlijkheid is Fay nu drachtig. Om dit met alle zekerheid te kunnen zeggen moeten we eerst nog een paar weekjes geduld hebben.
Wij hebben even heel intens contact gehad met Joey, de aanstaande pappa, en zijn nog meer overtuigd geraakt van de juiste partnerkeuze. Wát een lieve, prachtige, relaxte schat! Een hele mooie combinatie met onze geweldige Fay…
Fay is momenteel erg rustig en aanhankelijk met een flinke eetlust! Hopelijk zijn dit de eerste zwangerschapstekenen en kunnen we in januari een aantal mensen heel blij maken met een lief puppy…

Fay en Joey, de moeder en de vader van het nestje in 2012.

“It giet oan!”
26 oktober 2011

Het gaat gebeuren!

Fay is loops en zal binnen nu en een paar weken gedekt gaan worden door Joey.
Wij houden u op de hoogte…


Is het al herfst??
1 september 2011

Fay zal, indien alles naar wens verloopt, in de herfst weer loops worden.
De verwachting is dat dit zo rond oktober gaat gebeuren.
Dan gaat ze gedekt worden door Wlochata Pasja Norelek Joey van Cymbrogi Australian Labradoodles.
De pups worden dan acht weken later geboren.
Vol verwachting klopt ons Freonskip's hart!


Een kerngezond hondje
18 januari 2011

Nadat we afgelopen week de heupen en ellebogen hebben laten röntgenen en de uitslag hiervan was dat deze er prima uitzien, staan we aan het begin van een mooie periode.
Fay heeft alle testen die nodig zijn om een nestje te mogen krijgen glansrijk doorstaan.
We wachten nu af wat de natuur gaat doen en hopen in de loop van dit jaar te mogen genieten van prachtige Labradoodle pups van Fay.