Freonskip
Australian Labradoodles

Introductie

Wij zijn Tjeerd en Saskia met onze drie kinderen Jelte, Rixt en Eelke. Wij wonen in een prettig dorp in Friesland. Nooit hadden wij gedacht dat wij ooit een hond zouden kunnen hebben…

Totdat we een enthousiaste kreet vanachter de computer hoorden van onze dochter Rixt. Zij was op dat moment bezig een werkstuk te maken voor school over geleidehonden en stuitte op de "Australian Labradoodle". Een schitterende hond met zeer prettig karakter, die bovendien allergievriendelijk is.
Vooral dat laatste is voor ons erg belangrijk. Het jongste gezinslid kampt helaas met allergieën waardoor ons huisdierenbestand binnenshuis was gereduceerd tot enkele goudvissen.
Onze belangstelling was daarom gewekt. Toch was de kogel niet zomaar door de kerk. Een hond schaf je natuurlijk niet zomaar aan. Het is een beslissing voor "a-way-of-living" die je gezinsleven veranderd.

Inmiddels is het alweer bijna 15 jaar geleden toen het besluit viel ‘er voor te gaan’. Tot grote vreugde van ons allemaal.

De wachtlijsten waren helaas lang, ons geduld werd op de proef gesteld. Geregeld informeerden we bij de fokster die we uitgekozen hadden of de aanstaande moeder al loops was geworden.
Zo ook op de eerste dag na onze zomervakantie. Natuurlijk belden we, zodra we thuis waren, over de laatste stand van zaken.
We moesten nog steeds geduld hebben, er was nog geen nieuws. De natuur laat zich niet dwingen.

…Tot we een dag later telefoon kregen met het verzoek of we belangstelling hadden voor een pup van 10 weken oud. Hij moest helaas herplaatst worden. Zonder aarzeling zeiden we allen volmondig "ja".
Skip kwam een dag later bij ons wonen.
Wij waren dólgelukkig en de koning te rijk met deze ontzettende lieve blonde Australian Labradoodle.
Een hond met een missie, die voor ons gevoel voorbestemd was om bij ons te komen.

Nog steeds stonden we ook nog op de wachtlijst voor een pup.
Op het moment dat zij geboren werd was onze Skip net een half jaar oud. Pittig dus om er dan nog een puppy bij te nemen.
Na flink wikken en wegen en een poging om toekomstplannen concreet uit te denken viel het besluit om een fokteefje in huis te nemen.
Onze lieve bijzondere Fay kwam in januari 2010 bij ons thuis.

Op dat moment gingen we ook nadenken over onze kennelnaam.
Voor ons staan de beide honden voor een prachtige vriendschap met ieder gezinslid.
In het Fries is de vertaling van vriendschap 'Freonskip' (spreek uit: Frönskip). Waarbij we direct de aanstichter van al dit moois vernoemd hebben, grote vriend Skip.

In 2017 werd Fay haar prachtige dartele dochter Dieuwke geboren en waren we vanaf dag één compleet verliefd op onze dierbare jongste telg.

Lees verder over hoe wij als kleinschalige fokker werken:
Over Freonskip