Freonskip
Australian Labradoodles

(Dr)acht wacht
Zwanger week 8 — 19 november 2020

Zo op het eind van een zwangerschap van de hond is en blijft het altijd weer mega spannend. De lijn tussen levensvatbaarheid en drama is dun. Dus onze gedachten zijn deze week echt: Wacht. Alsjeblieft. Hou vol. Nog een paar dagen. 🙏

Gisteren na mijn laatste werkafspraak dacht ik thuis heerlijk mijn ‘vakantie’ in te kunnen luiden. Onderuit in een stoel, kop koffie in de hand, tv op stand niks. Dieuwke naast me. De lieverd is weer kogelrond. “Se is wer Swier” zeggen we hier in Fryslân. Zwanger dus. En ja, ook zwaar 😅. Dat haar vrachtje nu echt pittig voor haar begint te worden liet ze me dan ook merken. Voorweeën. Misselijk. Onrustig. Niks geen vakantiegevoel voor me, maar acuut in opperste staat van paraatheid!

Gelukkig kwam alles vlot weer in de rust. Als begeleiders van Dieuwke is het van het grootste belang dat wij kalmte en vertrouwen uit stralen. Geen stress overbrengen. De vakantiemodus daarom weer aangeschakeld. Rust! Lekker verwennen met dat wat ze nog wèl lust. Haar normale eten, inclusief het vers vlees, wordt nu met lange tanden afgewezen. De kipfilet en andere licht verteerbare verleidingen hebben we weer uit de koelkast gehaald. Alles voor ons drachtige dametje.

Oplettende buurtgenoten kunnen de komende week in het donker zo nu en dan een schimmig figuur met zaklamp achter ons huis rond zien zwalken. Dat ben ik. Dieuwke haar begeleidster. Geduldig achter haar aan hobbelend. Om vervolgens weer gezamenlijk op het matrasje in de woonkamer neer te vleien en een paar uurtjes hopen te slapen.

We wachten.