Freonskip
Australian Labradoodles

Fotocollage van Australian Labradoodles

‘Onze’ Puppy-Pubers zijn alweer een half jaar geweest!
Augustus 2012

Alweer meer dan een dik half jaar geleden lagen er negen onschuldige, weerloze kleine puppy’s in de werpkist, hadden we de kerstboom net weer opgeruimd en zou de kwakkelwinter nog wel even doorzetten.
Inmiddels zijn we acht maanden verder! Deze zomer heeft haar goede kanten laten zien en de puppen zijn nu pubers, mét bijbehorende streken, nukken en een ontwapenende blijheid die je doet smelten.
In de loop van dit afgelopen voorjaar en zomer kregen wij gelukkig geregeld updates van de baasjes van Fay haar puppy’s waar wij keer op keer weer van genoten. Alles gaat volop naar wens. De vakanties zijn met groot plezier gevierd en alle negen hebben deze periode met plezierige voldoening van de baasjes doorstaan.
Was er in de eerste periode zeer geregeld, telefonisch, via Skype of mail, contact, ging ik een poosje later bewust afstand nemen en werd het contact minder frequent, …zoals dat hoort bij ‘de opvoeding’. De nieuwe eigenaren konden zich uitstekend redden met hun pup en opvoedtaak. Wij zijn heel gelukkig met de baasjes van alle negen puppy’s. Het contact dat er nu is is warm en waardevol. Het doet ons heel goed te horen dat zowel pup als baasjes tevreden en wel zijn!
Zoals te zien is op de foto’s zijn de negen puppen zeer verschillend wat betreft uiterlijk.
Iedere hond is uniek en heeft een eigen karakter. De overeenkomst die ze allen hebben is dat ze stuk voor stuk enorm lief zijn en goud waard zijn voor hun families!
Over de bijzondere vachten komt nog een aparte pagina waarin we het zullen hebben over het verschil tussen curly, fleece en de flatcoated variant (een zeer onderhoudsvriendelijke en toch allergievriendelijke vacht!).
De baasjes van Noa, Ramsy, Aiko, Sil, Does, Pippa, Yazz, Skip en Moos hebben ieder een klein stukje tekst geschreven over hun lieve hond en daarbij foto’s gestuurd. Die mogen wij hier allemaal vol trots en met plezier plaatsen!
Veel lees en kijk plezier!


Noa:

Sinds maart dit jaar zijn wij de trotse eigenaren van Noa.
De keuze voor een Labradoodle was bij ons snel gemaakt, want voor ons was alleen een allergie vriendelijke hond een optie.
Ook de keuze voor Freonskip als fokker was erg snel gemaakt. Na een gesprek bij Saskia en Tjeerd en de kinderen thuis en het zien van de honden dachten we al snel, hier willen wij een hondje vandaan. De liefde voor de honden, het gemoedelijke van een echt gezin en het niet grootschalig willen fokken gaf bij ons de doorslag. Daarbij was het ook nog eens een fokker die dichtbij woont en waarbij we dus de pup regelmatig konden zien.
Vlak voor de verjaardag van onze oudste zoon kwam Noa bij ons.
Uiteraard eerst wat onwennig, maar na een paar uurtjes ging ze al op onderzoek uit door de kamer. Het weekend hadden we gelijk het huis vol met visite, maar Noa trok zich daar niets van aan en sliep gerust door alle drukte en rumoer heen. Wat kun je dan goed merken dat een puppy gewend is aan een gezinsleven bij de fokker.
Inmiddels is Noa ruim een half jaar en uiteraard hebben we ons af en toe best achter de oren gekrabd en gedacht “gaat dit over??” (en soms nog steeds…). Maar het is een relaxte hond, lief voor de kinderen en enthousiast. De eerste puppycursus is succesvol afgerond en je kunt duidelijk merken dat ze iets makkelijker wordt.
Het is fijn als je nog steeds bij de fokker terecht kunt met vragen over de opvoeding of even kunt checken of bepaalde dingen “normaal” zijn.
Qua allergie kan ik ook alleen maar zeggen dat ik geen enkele reactie heb op de hond, dus ook die combinatie is bijzonder goed geslaagd.
Al met al kunnen we alleen maar zeggen dat we blij zijn, zowel met Noa als Freonskip als fokker van onze doodle!


Ramsy:

Ramsy is nu 53 cm schofthoogte en weegt 16 kg. De meeste mensen denken dat het een jachthond is, want hij heeft nu veel weg van een setter. We zijn heel benieuwd hoe het eindresultaat zal zijn. Hij begint nu ook van kleur te veranderen, maar dat kunnen jullie wel op de foto’s zien.
Hij is nu volop aan het puberen, van alles uitproberen, maar dat is wel grappig. Hij is goed te corrigeren.
Het is verder een schat van een hond, lief voor iedereen en heel gemakkelijk. Hij kan goed een tijdje alleen blijven, maar hij gaat ook heel graag mee en of dat nu in de auto of met een boot is dat maakt hem niet veel uit.
Hij heeft al een hele reis gemaakt in de camper met vakantie, dat ging werkelijk perfect!
Voor ons is het een ideale hond en we zouden hem voor geen geld meer willen missen!


Aiko:

Aiko is nu 50 centimeter schofthoogte. Een prachtige dame.
Ze is een hele lieve hond met een eigen willetje, en luistert erg goed …als het haar uit komt.
De vakantie samen met haar op de camping ging helemaal naar wens.
Aiko is gek op spelen en knuffelen.
We hebben heel veel plezier van en met haar en willen haar voor geen goud meer kwijt!


Sil:

Onze lieve Sil, is een eigenwijs mannetje. Alweer 8 maanden en we moeten zeggen het gaat super!
We hebben hem al heel wat geleerd (ja, voor een stukje kaas doet hij alles!). Onze tuin is afgezet dus "meneer" kan heerlijk buiten. ’s Ochtends en ’s avonds gaan we lekker een eind lopen, dan hebben we hem los en spelen we lekker met de bal. Sil moet echt wel zijn energie kwijt.
Wij als baasjes genieten iedere dag weer van deze lieve "beer".


Does:

Een schitterende ‘stud’!
We hebben hem net gemeten 55 cm, inmiddels dus ruim 7,5 maand en hij weegt ruim 19 kg. We hopen dat het hierbij blijft haha! Zelf heb je het helemaal niet in de gaten dat hij zo groot wordt maar als mensen hem een tijdje niet hebben gezien kijken ze hun ogen uit.
Gevoelens, bevindingen en ervaringen van onze Does… Bijna onbeschrijfelijk.
Does tovert bij mensen een lach op het gezicht. Bijna iedereen vindt hem zo leuk, zo lief en zo prachtig mooi. Hij trekt altijd aandacht van jong en oud; het is een echte allemansvriend (van mensen en andere honden); een echte knuffelbeer (ondanks dat hij nu wel behoorlijk groot begint te worden); is ook 'gehaaid'/ondeugend, als hij de kans krijgt eet hij 't brood van je bord op een onverwacht moment. Daarom zit hij bijna altijd in de bench als we eten…
Does is een hond die pas begint te leven als het 12.00 uur is geweest. In de ochtend lekker luieren en in de middag en avond is hij behoorlijk actief. Dit volgt ook zijn eetgedrag.
Ondanks dit voorbeeldige karakter is hij ook zeker waaks. Toen we op een mooie zomeravond het raam niet hadden gesloten en er buurjongens met een zaklamp door het raam heen onze kamer 'inspecteerden' begon hij te blaffen totdat we naar beneden kwamen om te kijken wat er aan de hand was. Een veilig gevoel!
We zijn allemaal heel gek met hem!!! Een gezellige, slimme en sociale aanwinst voor ons gezin.


Pippa:

Onverwachts kwam Pippa bij ons wonen (we stonden op de wachtlijst voor volgend jaar).
Een puppy is zo schattig dat we niet aan een wandeling toekwamen de eerste weken.
Iedereen wilde haar aaien, daar zijn we snel mee gestopt. Helaas voor alle hondenliefhebbers 😉.
Ze is leergierig en zoekspelletjes zijn erg leuk om met haar te doen. We maken dagelijks een wandeling door het bos of over de heide.
Heerlijk genieten van de natuur én van je hond. Springend en rennend over de paden, maar het liefst haar eigen pad volgend.
Pippa is een enthousiaste hond en kwispelt zodra ze honden of kinderen ziet. Het liefst is ze de hele dag in je buurt en in huis is ze rustig.
Af en toe heeft ze de dolle 5 minuten, maar dat is ook wel weer gezellig. Springend door de woonkamer, rennend achter haar staart aan.
We kunnen haar niet meer missen! Ze had ons hart snel veroverd!


Yazz:

Zoals jullie kunnen zien groeit Yazz als kool. Het zal de gezonde zeelucht zijn 😉. Water begint ze overigens steeds leuker te vinden. Een sprongetje in het (modderige) water wordt niet geschuwd, zeker niet als er leuke vriendjes zijn waar ze achteraan kan rennen, of een vogel die denkt dat hij veilig voor haar is in het water! Echt zwemmen doet ze nog niet. Ze gaat tot haar buik, dus je kunt je voorstellen hoe knap ze er dan uitziet, die spillepootjes onder een bos haar, haha! Geen vogel laat ze met rust… dat is toch ook zo leuk om achteraan te gaan! Ook is ze een prima keeper, vind het geweldig om met Philip te voetballen. Maar ook ballen die weggegooid worden haalt ze met veel enthousiasme op.
Verder zit de tweede cursus er al bijna op, en na de zomer gaan we verder met de volgende, commando's op afstand e.d. Yazz kan al redelijk goed blijven, en wacht al netjes drie tellen tot ze mag eten. Ze vind het echt erg leuk om naar de cursus te gaan, zodra ze het terrein ziet wordt ze al helemaal enthousiast. Het enige minpuntje van Yazz, ja helaas die heeft ze toch 😉, is dat ze erg graag knabbelt, ook aan spullen waar ze niet aan mag knabbelen… slippers, telefoonsnoertjes. Van de week zelfs aan de plint in de gang terwijl haar bot naast haar lag. Mmm, toen was ik niet zo blij… Maar dat is dan ook echt het enige!
Yazz is een superlieve, sociale en gezellige hond, en al zeggen we het zelf, de knapste van de buurt 😉.


Skip:

Met Skip gaat het prima. Hij groeit (gelukkig) niet meer zo hard als de eerste weken, maar eet nog gewoon lekker door. We merken niet veel van de mogelijke labradoodle eetkwaaltjes. Hij heeft inmiddels ook z'n volwassen tanden en een groot deel van z'n kiezen die allemaal nog prachtig wit zijn. Met Tim en Skip hebben we soms wel twee peuters in huis: ons en elkaar uitdagen vinden ze heerlijk, maar zowel Tim als Skip zijn echte knuffels en willen het liefst zo dicht mogelijk bij ons in de buurt spelen. Ook Tim en Skip samen vormen een mooi stel die helemaal aan elkaar gewend zijn en die ook samen altijd in zijn voor een rondje rennen door het huis of de tuin.
Skip heeft z'n eerste cursus afgerond en start in september met de tweede. Apporteren vindt hij geweldig en Erik-Jan wil na de gevorderdencursus behendigheid met hem gaan doen. Skip springt nu al vol enthousiasme over elk balkje dat hij tegenkomt, dus zijn we maar begonnen er een commando bij te geven. Dat zorgt er ook voor dat hij soms te stoppen is… Zijn enthousiasme is nog wel zo groot dat we soms lichtelijk gefrustreerd terugkomen van het rondje wandelen omdat de thuis bijna voorbeeldig luisterende hond haast niet te stuiten is als hij andere honden tegenkomt. Dus daar blijven we mee trainen de komende tijd!


Moos:

Moos is een lieve en relaxte hond.
En hij groeit maar door. Zijn vacht was eerst glad en fleece, maar inmiddels begint het behoorlijk te golven. We noemen hem Mooskovitch.
(Als je wilt weten hoe we de krullen er in hebben gekregen kijk dan goed naar de foto’s, gewoon een keer per week even in de stroomdraad rollen!)
Wij genieten volop en zo te zien Moos ook!