Freonskip
Australian Labradoodles

Joepie-de-puppy euh… -poepie!
Week 5 — 23 maart 2017

Op het moment dat je denkt dat het écht niet nóg schattiger kan, worden we hier weer geraakt door deze acht lieverds. Iedere dag opnieuw. Steeds een beetje meer hond. Telkens nóg een beetje schattiger.

Joepie-de-puppy is een uitdrukking die onze euforie wel dekt denk ik. Wat worden we vrolijk en gelukkig van dit kleine grut! Een ontspannen en toch ook ondernemend nest. Er is zelfs al een businessplan bedacht door iemand die dit ultieme geluk van ‘bedolven worden door pupjes’ door zou willen geven! Goed plan! Ik doe mee! Geef graag geluk door.

Hoewel het risico op een fikse beet in je teen of oorlel nu inmiddels behoorlijk aanwezig is 😬. En een natte broek ook 😝. Waar voorheen Fay een goede poetsbeurt gaf en alle uitwerpselen opruimde, moeten we nu zelf aan de bak. Flinke plasjes die de pupjes al keurig in de ren doen. Ze worden wakker, rekken zich uit en stappen parmantig de werpkist uit om hun plas in de ren te doen. “Goed zo! Plasje gedaan!” (Ik ben al enthousiast aan het stimuleren!). De pupjes krijgen sinds deze week puppy-pap. En vanaf dat moment is het drolletjes rapen! Een handigheidje – noem het een ‘flukse beweging’ — die in het begin nogal eens wil ontaarden in een flinke smeerboel. Vooral als er naast het starten met puppy-pap ook nog tandjes doorkomen en er net ontwormd is… Een ‘poepbroek’ is een term die ik lang niet gebruikt had 😉. Als er acht kleintjes tegelijkertijd gaan kakken en daarbij op z’n ‘Doodles’ gehurkt wandelend hun drolletjes deponeren, kan er misschien een voorstelling gemaakt worden hoe dat eruitziet. Poep-pootjes, poep-matjes, poep-klompen (die draag ik tegenwoordig om droge sokken te houden), poep-hekrandjes, poep-broek dus en last but not least: poep-speeltjes! Zo leuk al die gaatjes en gleufjes waar de shit in kan komen. Lang leve de wasmachine en de emmer sop met dettol! Joepie-de-poepie.

Het vergt wat inspanning, maar uiteindelijk zijn de darmpjes gewend, komen er mooie ‘sigaar-drolletjes’ en zijn wij afgejaagd op iedere beweging die een donatie voorspelt. Blijft het allemaal wel zo netjes.

Maar buiten het poepgebeuren is het vooral genieten. Van alle kleine lieve koppies die observeren en leren. Indrukken opnemen en verwerken. Op schoot bij veel visite. Even mee naar buiten op de arm, wind op het snuitje voelen, vogeltjes horen, geuren snuiven. Stuk voor stuk ’s avonds op de bank bij één van de gezinsleden – een typisch gevalletje ‘win-win situatie’! En ook schrikken als moeders (ik in dit geval) ineens de radio flink luid zet en wild mee danst op een lekker nummer. Acht pupjes die verschrikt opkijken een sprintje naar de werpkist trekken om heel even later nieuwsgierig weer naar buiten lopen en rustig gaan kijken wat dat gekke mens eigenlijk aan het doen is. Heerlijk! Freonskip = Bliidskip!

Nou ja niet voor iedereen. Want we moeten mensen gaan teleurstellen. We houden ze namelijk allemaal zèlf!!! Te lief. Prima te doen toch… tien honden?! Hoewel Skip die mening denk ik niet deelt, druktemakers 😏.

Geintje natuurlijk. Maar ècht het gaat weer lastig worden om van deze allemachtige lieverds afstand te gaan doen. Gelukkig weten we dat er liefdevolle mensen met open armen op ze staan te wachten. Trappelend van ongeduld. Tot die tijd mogen wij er nog heerlijk van genieten. De komende week zullen we keuzes gaan maken welk pupje bij wie gaat horen. De gouden match maken. En dat gaat zeker lukken! Wat een mooie hobby heb ik toch… zucht…😘.

De mensen bij wie de pupjes gaan wonen zijn zich inmiddels aan het voorbereiden. Vrije dagen gaan opgenomen worden, spulletjes worden aangeschaft, naam bedacht… Nesteldrang! Precies zoals het hoort als je er een nieuw gezinslid bij gaat krijgen. Een nieuwe dimensie in je leven. Deze pupjes gaan weer veel moois brengen! ❤️

Bekijk hier de video’s van week 5: